ακράτεια

ταινια ακρατειας
share

Ταινία Και Σφιγκτήρας Ακράτειας

Οι κολπικές ταινίες ελεύθερες τάσης είναι σχεδιασμένες να προσφέρουν στήριξη στην ουρήθρα έτσι ώστε αυτή να παραμένει κλειστή και να μην έχουμε απώλειες ούρων. Ο τεχνητός σφιγκτήρας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός για τους πιο δύσκολους τύπους αντρικής ακράτειας ουρων και στις περιπτώσεις που απαιτείται κυκλοτερής συμπίεση της ουρήθρας.

νευροδιεγερση
share

Νευροδιέγερση ιερού

Η λειτουργία της κύστης ρυθμίζεται από ένα αντανακλαστικό του οποίου το κέντρο βρίσκεται στο νωτιαίο μυελό. Το νεύρο που ξεκινάει από το νωτιαίο μυελό βγαίνει από τη σπονδυλική στήλη στο ύψος του ιερού οστού. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τοποθετήσουμε το καλώδιο ενός βηματοδότη και να ρυθμίσουμε την λειτουργία της ουροδόχου κύστης.

ουροδυναμικος ελεγχος
share

Ουροδυναμικός Έλεγχος

Ο ουροδυναμικός έλεγχος μελετά τη λειτουργία του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος. Η αξιολόγηση της λειτουργίας τους περιλαμβάνει τόσο τη φάση πλήρωσης, όσο και τη φάση κένωσης. Η ουροδυναμική εξέταση είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση της νευρογενούς κύστης, τη διερεύνηση της ακράτειας των ούρων, την τεκμηρίωση της υποκυστικής απόφραξης ή της υπολειτουργίας του εξωστήρα.

νευρογενης κύστη
share

Νευρογενής Κύστη

Η «νευρογενής κύστη» είναι η κλινική έκφραση των διαταραχών της ούρησης που έχουν ένα σαφές αιτιολογικό νευρολογικό υπόβαθρο.

υπερλειτουργική κύστη
share

Υπερλειτουργική Κύστη

Το σύνδρομο υπερλειτουργικής κύστης χαρακτηρίζεται από ένα σύμπλεγμα συμπτωμάτων με κυρίαρχη την επιτακτικότητα και τη συχνοουρία ενώ μπορεί να συνοδεύεται από επιτακτική ακράτεια και νυκτουρία.

ακράτεια ούρων
share

Ακράτεια ούρων

Ακράτεια ούρων ορίζεται οποιαδήποτε αναφερόμενη ακούσια απώλεια ούρων. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα και όχι για μια ασθέλεια που μπορεί να εμφανίζεται είτε ως απώλεια λίγων σταγόνων ούρων είτε ως πλήρης αδυναμία συγκράτησης των ούρων.