Το ιστολόγιο του/της admin

share

Ο ουροδυναμικός έλεγχος είναι μια εξέταση για τη λειτουργία του κατώτερου ουροποιητικού. Ο ουροδυναμικός έλεγχος μπορεί να μας πει αν υπάρχει υπερλειτουργία της ουροδόχου κύστης ή αν η κύστη είναι άτονη καθώς επίσης αν ο σφιγκτήρας της κύστης δεν μπορεί να κρατήσει τα ούρα και έχουμε ακράτεια ή αν υπάρχει εμπόδιο μετά την κύστη και δεν μπορούν να βγουν τα ούρα.

share

Η νευροτροποίηση ιερού είναι  μια τυποποιημένη επέμβαση για λειτουργικές δυσλειτουργίες των πυελικών οργάνων. Οι κύριες ενδείξεις είναι υπερλειτουργική κύστη που δεν ανταποκρίνεται στις φαρμακευτικές θεραπείες, υπερλειτουργική ακράτεια ούρων, ακράτεια κοπράνων κάθε είδους και μη αποφρακτική επίσχεση ούρων. 

share

Ιατρική και πολιτική

 

‘Η ιατρική είναι κοινωνική επιστήμη και η πολιτική δεν είναι τίποτα παρά είναι ιατρική σε ευρύτερη κλίμακα.’

Rudolf Virchof

 

share

Πολλές μελέτες  έχουν δείξει ότι η βελτίωση του σπέρματος οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση ή και σε επίτευξη φυσικής τεκνοποίησης.  Οι διαταραχές της κινητικότητας και του αριθμού των σπερματοζωαρίων είναι οι πιο σημαντικές για την επίτευξη εγκυμοσύνης και χρειάζονται άμεση εκτίμηση από ουρολόγο.

share

Οι κύστες  Tarlov ή περινευρικές κύστες είναι ανευρυσματικές διευρύνσεις της θήκης των νευρικών ριζών γεμάτες με εγκεφαλονωτιαίο υγρό και εμφανίζονται πιο συχνά στην ιερή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

share

Η ακράτεια ούρων από προσπάθεια οφείλεται σε ανεπάρκεια των μυών του πυελικού εδάφους οι οποίοι λειτουργούν ως σφιγκτηριακός μηχανισμός. Ανεπάρκεια του πυελικού εδάφους μπορεί να συμβεί στις γυναίκες μετά από τοκετούς και στους άντρες μετά από ριζική προστατεκτομή. Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους (ασκήσεις Κέγκελ) συστήνονται ως πρώτης γραμμής θεραπεία για την ακράτεια ούρων από προσπάθεια.

Σελίδες