Ερωτηματολόγιο ακράτειας

share on:

Πολλοί άνθρωποι κάποιες φορές χάνουν ούρα. Η ακράτεια ούρων είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται, για να περιγράψει οποιαδήποτε ανεπιθύμητη απώλεια ούρων. Σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε τις παρακάτω ερωτήσεις με βάση το πώς ήσασταν τις ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.

{{block.block}}

 

{{question.head}}

{{question.head2}}

{{answ.descr}}
{{tmpoption.name}}
{{answ.descr}}
{{tmpoption.name}}
 
Όνομα Επώνυμο Τηλέφωνο Επικοινωνίας Παρατηρήσεις

 

Παρακαλώ διορθώστε τα παρακάτω λάθος(η):

  • {{ error }}

 

ΥπολογισμόςΑποστολή

{{ text }} Κλείσιμο

{{modalHeader}}

{{result.name}}: {{result.result}}

  • Η μηδενική βαθμολογία σημαίνει και απουσία προβλήματος.
  • Η σταθερή εμφάνιση ακράτειας, ακόμη και 1 φορά την εβδομάδα (βαθμολογία 1 στην ερώτηση 1), δεν θεωρείται φυσιολογικό γεγονός, παρά το ότι είναι αρκετά συνήθης  κυρίως στις γυναίκες.
  • Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία σας στο ερωτηματολόγιο, τόσο μεγαλύτερο είναι και το μέγεθος του προβλήματος.
  • Βέβαια, η αναγκαιότητα επίσκεψης σε ειδικό Ουρολόγο καθορίζεται από τον βαθμό ενόχλησης της γυναίκας ή του άντρα που παρουσιάζει ακράτεια (συνήθως βαθμολογίες 5-10 στην ερώτηση 3).
  • Η παρουσία ακράτειας σε καθημερινή βάση (βαθμολογία 3 στην ερώτηση 1) σαφώς σημαίνει μεγαλύτερη βαρύτητα ακράτειας για την οποία θα ήταν καλό να επισκεφτείτε ειδικό αφού σήμερα υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες και μέθοδοι αντιμετώπισης του προβλήματος  πέρα από την χρήση απορροφητικής σερβιέτας, πάνας ή άλλου προστατευτικού βοηθήματος.

Αποστολή Ερωτηματολογίου

Εικόνα admin

Αντώνιος Λογοθέτης Ουρολόγος, Fellow European Board of Urology

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο και αποφοίτησα το 2003. Ειδικεύτηκα για 1 ½ χρόνο στη χειρουργική στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, έπειτα για 6 μήνες στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σύρου και για 4 χρόνια στην Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Η συνεχής ενημέρωση στον τομέα της ουρολογίας είναι πρωταρχικός μου στόχος, έτσι μετά εξειδικεύτηκα στην Ακράτεια και τη Νευροουρολογία στο Νοσοκομείο Southmead NHS Trust, Bristol στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ογκολογική Ουρολογία στο νοσοκομείο The Christie NHS Foundation Trust Manchester. Οι τομείς που ειδικεύομαι είναι η νευροουρολογία, η ουροδυναμική, η στυτική δυσλειτουργία, υπογονιμότητα, η γυναικο-ουρολογία και η ακράτεια. Είμαι επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Αθηνών όπου είμαι υπεύθυνος για το Ουροδυναμικό εργαστήριο και επιστημονικός συνεργάτης για τον καρκίνο του πέους της Β’ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής και υποψήφιος διδάκτορας.