Ογκολογία

ευκαμπτη κυστεοσκόπηση
share

Κυστεοσκόπηση

Κυστεοσκόπηση ονομάζεται η εξέταση με την οποία ελέγχουμε το εσωτερικό της ουροδόχου κύστης . Αυτό γίνεται με τη χρήση ενός εργαλείου που ονομάζεται κυστεοσκόπιο και το οποίο εμπεριέχει μία μικρή κάμερα. Το κυστεοσκόπιο μπορεί να είναι άκαμπτο ή εύκαμπτο ανάλογα με τη δουλειά που θέλουμε να κάνουμε.

καρκίνος όρχεων
share

Καρκίνος Των Όρχεων

Ο καρκίνος του όρχεως διαγιγνώσκεται πιο συχνά (50-60%) ως μία ανώδυνη ψηλαφητή σκληρία ή διόγκωση του όρχεως. Σπανιότερα μπορεί να παρουσιαστεί ως βάρος στο σύστοιχο ημιόσχεο (30-40%) ή με οξύ πόνο (10%).

καρκίνος προστάτη
share

Καρκίνος Του Προστάτη

Κάθε ασθενής που διαγιγνώσκεται με καρκίνο προστάτη δεν έχει τον ίδιο κίνδυνο εξέλιξης της ασθένειας σε μεταστατική νόσο και να πεθάνει από τη νόσο. Οι ασθενείς ταξινομούνται σε 3 κατηγορίες ( χαμηλού, μέσου και υψηλού κινδύνου) ανάλογα με το PSA, το βαθμό Gleason (ιστολογική ταξινόμηση) και το πόσο τοπικά προχωρημένος είναι ο καρκίνος.

καρκίνος πέους
share

Καρκίνος Πέους

Ο καρκίνος του πέους είναι στην πλειονότητά του (>95%) ένα πλακώδες καρκίνωμα που αφορά το δέρμα του πέους και μπορεί να προσβάλει στη συνέχεια την πόσθη, τη βάλανο, το σώμα και τη βάση του οργάνου αυτού. Δίνει μεταστάσεις στους βουβωνικούς και τους πυελικούς λεμφαδένες και στη συνέχεια σε άλλα όργανα.

καρκίνος νεφρού
share

Καρκίνος νεφρού

Η διάγνωση του νεφρικού καρκίνου γίνεται συνήθως τυχαία στα πλαίσια ελέγχου για άλλη αιτία. Η κλασική τριάδα συμπτωμάτων (οσφυϊκός πόνος, αιματουρία, ψηλαφητή μάζα στην κοιλιά)εμφανίζεται σπάνια πλέον. Στο ένα τρίτο των περιπτώσεων, οι ασθενείς εμφανίζουν κάποιο παρανεοπλαστικό σύνδρομο. Η διάγνωση του όγκου του νεφρού γίνεται με τη χρήση υπερήχων, αξονικής ή μαγνητικής τομογραφίας. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να γίνει βιοψία του νεφρού.

θηλωματα κυστης
share

Καρκίνος Ουροδόχου Κύστης

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι η πιο συχνή κακοήθεια του ουροποιητικού συστήματος. Όταν γίνεται η διάγνωση το 75% των ασθενών έχει επιφανειακό όγκο, ενώ στους υπόλοιπους έχει ήδη διεισδύσει στο μυϊκό τοίχωμα της κύστης. Κυριότεροι παράγοντες κινδύνου είναι το κάπνισμα και η επαγγελματική έκθεση σε αρωματικές αμίνες, πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες και χλωριωμένους υδρογονάνθρακες.

βιοψία προστάτη
share

Βιοψία προστάτη

Η βιοψία προστάτη είναι από τις πιο συνηθισμένες ουρολογικές επεμβάσεις και γίνεται με ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία. Οι επιπλοκές είναι συχνές αλλά ήπιες και αυτοπεριοριζόμενες και περιλαμβάνουν την παρουσία αίματος στα ούρα στο σπέρμα και στα κόπρανα.

psa
share

PSA

Υψηλά επίπεδα PSA σχετίζονται με καρκίνο προστάτη αλλά αυξάνονται και σε άντρες με υπερπλασία προστάτη και είναι μάλιστα καλός δείκτης του μεγέθους του προστάτη.

αίμα στα ούρα
share

Αίμα στα ούρα

Η αιματουρία ορίζεται ως η παρουσία 3 ή περισσότερων ερυθρών αιμοσφαιρίων ανά οπτικό πεδίο Η αιματουρία μπορεί να είναι μακροσκοπική ( ούρα αιματηρά ή στο χρώμα του τσαγιού) ή μικροσκοπική. Η αιματουρία μπορεί να είναι συμπτωματική ή ασυμπτωματική, παροδική ή εμμένουσα.

Nanoknife εστιακή θεραπεία για καρκίνο προστάτη
share

Nanoknife

Nanoknife. Εστιακή θεραπεία για καρκίνο προστάτη με τη μέθοδο της μη αναστρέψιμης ηλεκτροπόρωσης (IRE ablation).

Πολυπαραμετρική μαγνητική  προστάτη
share

Πολυπαραμετρική μαγνητική προστάτη

Μαγνητική τομογραφία για διάγνωση και σταδιοποίηση του καρκίνου του προστάτη καθώς επίσης και για σχεδιασμό της καλύτερης θεραπείας.