Λοίμωξη

Αντιβιοτικά
share

Αντιβιοτικά για ουρολοίμωξη

Η αποτελεσματικότητα μιας αντιβίωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα επίπεδα του φαρμάκου στα ούρα και από τη χρονική διάρκεια κατά την οποία τα επίπεδα αυτά παραμένουν πάνω από την ελάχιστη βακτηριοκτόνο ή βακτηριοστατική συγκέντρωση.

προστατίτιδα
share

Προστατίτιδα

Ο όρος προστατίτιδα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα διαγνώσεων το οποίο περιλαμβάνει 4 κλινικές οντότητες: την οξεία βακτηριακή προστατίτιδα, τη χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα, το σύνδρομο χρόνιου πυελικού άλγους και την ασυμπτωματική προστατίτιδα.

γάγγραινα φουρνιερ
share

Γάγγραινα Fournier

Η γάγγραινα Fournier είναι μια ιδιαιτέρως βαριά νεκρωτική φλεγμονή των γεννητικών οργάνων του άντρα, η οποία χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλό ποσοστό θνητότητας.

ουρολοίμωξη σε παιδιά
share

Ουρολοίμωξη Σε Παιδιά

Πολλές φορές η διάγνωση ουρολοίμωξης σε παιδιά, γίνεται αιτία διάγνωσης συγγενών ουρολογικών παθήσεων, που συμβάλλουν όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη διαιώνιση της φλεγμονής. Η συχνότερη από αυτές είναι η κυστεονεφρική παλινδρόμηση.

Ουρολοίμωξη στην εγκυμοσύνη
share

Ουρολοίμωξη Στην Εγκυμοσύνη

Οι ουρολοιμώξεις στις εγκύους εμφανίζονται συνήθως μεταξύ 9ης και 17ης εβδομάδας και ευνοούνται από ανατομικές και φυσιολογικές αλλαγές που προκαλούνται στο ουροποιητικό σύστημα.

Υποτροπιάζουσα ουρολοίμωξη
share

Υποτροπιάζουσα Κυστίτιδα Σε Γυναίκες

Η επανεμφάνιση μιας μη επιπλεγμένης λοίμωξης του ουροποιητικού είναι αρκετά συχνή και ανέρχεται στο 10-20% των γυναικών, που έχουν ήδη υποστεί αρχική θεραπεία για παρόμοια λοίμωξη. Ως παράγοντες κινδύνου αναφέρονται η σεξουαλική δραστηριότητα, η χρήση ενδοτραχηλικού σπιράλ ως αντισυλληπτικού, όπως και τα αντισυλληπτικά χάπια.

Πυελονεφρίτιδα
share

Πυελονεφρίτιδα

Οι περισσότερες πυελονεφρίτιδες προκαλούνται ως επιπλοκή μιας κυστίτιδας. Βακτήρια από την κύστη μπορούν να ανέβουν ως το νεφρό και να προκαλέσουν λοίμωξη. Συνήθως πρόκειται για κολοβακτηρίδια τα οποία είναι κοινή αιτία ουρολοιμώξεων.

ορχεοεπιδιδυμιτιδα
share

Ορχίτιδα και επιδιδυμίτιδα

Επιδιδυμίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή της επιδιδυμίδας, όργανο το οποίο συμμετέχει στην ωρίμανση και μεταφορά του σπέρματος. Ορχίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή του όρχι, όργανο το οποίο έχει ορμονικό και αναπαραγωγικό ρόλο.

Ουρηθρίτιδα
share

Ουρηθρίτιδα

Ουρηθρίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή της ουρήθρας.  Η ουρηθρίτιδα συνήθως προκαλείται από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα μικρόβια αλλά όχι πάντα, ενώ μπορεί να συμβεί και μέσα στα πλαίσια μιας σταθερής σχέσης.

Βαλανίτιδα
share

Βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα

Βαλανίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή της κορυφής του πέους ( βάλανος). Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Υπαρχουν διάφορες πιθανές αιτίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν μυκητιασικές ή βακτηριακές λοιμώξεις, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ερεθισμούς του δέρματος και ορισμένες δερματικές παθήσεις.

ουρολοίμωξη
share

Ουρολοίμωξη

Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος ( ουρολοίμωξη): ονομάζεται η συνύπαρξη χαρακτηριστικών συμπτωμάτων και σημαντικής παρουσίας βακτηρίων στα ούρα.

σηψαιμία από ουρολοίμωξη
share

Ουροσήψη

Σήψη είναι ο συνδυασμός παθολογικής λοίμωξης και ενός συνόλου παθοφυσιολογικών μεταβολών που ονομάζεται σύνδρομο συστηματικής φλεγμονώδους αντίδρασης. Είναι συχνά θανάσιμη νόσος, ιδίως στις πιο σοβαρές περιπτώσεις. Οι ουρολοιμώξεις είναι από τις πιο συχνές αιτίες σήψης, σε ποσοστό 20 με 30% των περιπτώσεων σήψης, με το υψηλότερο ποσοστό επίπτωσης να εμφανίζεται στις βαριές μορφές σήψης.

κονδυλώματα
share

Κονδυλώματα και HPV

Τα οξυτενή κονδυλώματα είναι μια επιδερμική εκδήλωση που οφείλεται στον ιό των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV). Τα κονδυλώματα είναι η πιο συχνή σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.